W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Opera Calabriană în lume

Până la moartea  Sfântului Ioan Calabria,  Opera era  prezentă numai în Italia de nord şi la Roma.În anul 1959, s-a deschis prima misiune a Operei în Uruguai, în dieceza de Salto. Această dată simbolizează  deschiderea Operei  spre misiune, şi răspândirea ei aproape pe toate continentele.

Europa

Italia

Opera în Italia şi-a dezvoltat activitatea sa în diferite sectoare din punct de vedere pastoral şi social. Actualmente activează prin şcoli profesionale, case „familia” pentru copiii cu probleme sociale, pastoraţie în diverse parohii, Case de formare, Centre de spiritualitate, activitate ecumenică, spitale, asistenţă pentru persoanele cu handicap, bolnavi psihici,  centre de recuperare pentru drogaţi etc.În Italia suntem prezenţi în următoarele locuri:  Verona, Negrar, Maguzzano, Bologna, Ferrara, Milano , Arezzo, Roma, Napoli, Lamezia Terme, Termini  Imerese.

 

Rusia

Suntem prezenţi în Rusia din 1993, prin o comunitate la Moscova, care se ocupă de o casă de reculegere, o casă pentru copiii luaţi din orfelinate şi de asemenea cu o activitate ecumenică.

 

România

În România, Opera a ajuns în Octombrie 1997 şi după un timp petrecut la Tămăşeni (Jud. Neamţ), am început activitatea la Răcăciuni, Jud. Bacău. Activitatea constă într-o casă de formare pentru băieţi, şi o activitate socială. În primăvara anului 2007, am început construcţia unei clădiri care va fi destinată studenţilor şi în acelaşi timp va fi sediul unei activităţi sociale pentru copii.

 

America latină

În America Latina,  Opera a început cu prima misiune din Uruguai şi s-a răspândit în mai multe ţări.

Uruguai

S-a deschis misiunea în 1959, şi de atunci a activat în parohiile sărace din Dieceza de Salto. Mai târziu s-a deschis o casă de formare la Florida, şi o casă pentru copii în capitala Montevideu.

 

Brazilia

Opera în Brazilia a început în anul 1960. Actualmente desfăşoară următoarele activităţi: Pastoraţie în parohii, şcoli profesionale, spitale, Case de Formare vocaţională, Case „Familia” pentru copiii străzii. Locurile unde activăm sunt: Porto Alegre, Rio Grande, Farroupilha, Viamao, Mato Groso, Quixada, Marituba, S. Luis do Maranhao, Feira de Santana.

 

Argentina

Opera a ajuns în Argentina în anul 1973, şi s-a implicat în activitatea Parohială, şcoli profesionale, case de formare vocaţională, în capitala Buenos Aires şi Reconquista.

 

Columbia

Opera este prezentă din anul 1980 , cu o activitatea pastorală intr-o Parohie în Altamira.

 

Paraguay

A început în anul 1985  cu activitatea de formare vocaţională,  pastorală şi o casă pentru copiii străzii.  Actualmente este prezentă în Ciudade del Este şi Ocampus.

Chile

Suntem din 1995, şi ne îngrijim de copiii străzii, în capitala Santiago.

Africa

Am început misiunea în Africa în anul  1982, în Angola.

Angola

Am fost chemaţi de către  episcopul din Uige care avea nevoie de formatori pentru seminarul diecezan, şi au încredinţat  Congregaţiei noastre  formarea seminariştilor din dieceză. În anul 1983, şi episcopul de Benguela, a încredinţat  Operei seminarul diecezan.  Actualmente activăm  în parohii, Case de Formare, şcoli, spitale, case pentru copiii orfani, în localităţile: Uige, Benguela, Luanda, Saurimo, Uambu.

 

Kenya

Suntem din anul 2001 în Capitala Nairobi,  cu o casă de formare pentru studenţi de teologie, şi o casă pentru copiii orfani.

Asia

Deschiderea Operei în continentul  Asiatic  a fost în anul 1990, în Filipine.

Filipine

Misiunea în Filipine a început în capitala Manila, cu activitatea de formare vocaţională şi parohială, precum şi cu o casă pentru  copiii străzii. Actualmente  activează, în Manila,  în Insula de Samar şi Cagayon de Oro.

 

India

Prezenţa  Congregaţiei noastre în India a început în anul 1994, cu o casă de formare vocaţională. Actualmente desfăşoară o activitate pastorală dar suntem implicaţi şi în domeniul sanitar într-un dispensar. Deţinem totodată şi o Casă de formare pentru studenţii, de Teologie, şi o casă pentru copiii străzii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


+ 5 = ten

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>