W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Spiritualitate Calabriană

A fi chemat în această operă, Ioan Calabria vedea ca un dar particular al lui Dumnezeu. Dar spunea adesea: “Mare har dar și mare responsabilitate”. De aceea, cerea celor care voiau să se consacre acestei Opere o mare disponibilitate să trăiască “Spiritul pur si genuin al acestei Opere”. Pentru că vedea o Operă diversă, voia Religioşi diversi. Religioşi plini de Evanghelie, de spirit apostolic, dispuşi la toate, să trăiască ca primii apostoli, să caute în primul rând Împărăţia lui Dumnezeu, preocupaţi numai cu mântuirea sufletelor. Să aibă o spiritualitate evanghelică, fără calcule umane, o viaţă de serviciu și dăruire celor sărăci, și dintre aceştia celor abandonaţi, să meargă acolo unde nu este nimic promiţător, slujind celor ultimi.

Mărturisirea Paternităţii Lui Dumnezeu  Scopul pentru care Providenţa Divină ne-a adunat împreună într-un mod aşa de minunat, este de a arăta lumii, atât de atee, fără Dumnezeu, atât de scufundată în mocirlă, că Dumnezeu există, şi că se îngrijeşte şi gândeşte la creaturile sale, că lucrurile, mijloacele pamânteşti, le vom avea în abundenţă, ajunge ca noi , “să căutam în primul rând dreptatea lui Dumnezeu și împărăţia sa”. Fraţilor preaiubiţi, cerul şi pământul vor trece dar cuvântul lui Dumnezeu rămâne. Trebuie să manifestăm lumii marele atribut al Providenţei Divine, atât de puţin cunoscut și aş spune aproape uitat chiar de cei mai buni. Nu este numai opera copiilor aceia pe care Dumnezeu o vrea de la noi. Dacă vom fi credincioşi sfintelor reguli, dacă vom tinde spre sfinţenie,alte opere se vor manifesta încetul cu încetul și se vor adăuga acesteia. Această Operă trebuie să aibă numai decât acest program de abandon absolut în mâinile lui Dumnezeu și a Providenţei sale, căci în felul acesta va manifesta în mod clar în faţa lui Dumnezeu şi acest atribut al său atît de neglijat si uitat.

Spiritul Umilinţei  Opera slujitorilor săraci va fi totdeauna mare dacă se va menţine în spiritul umilinţei, dacă nu va merge în căutarea protecţiilor, a sprijinului uman. Dacă o vom ţine totdeauna curată, acest pamânt sfânt și bogat care este Congregația, Domnul va avea grijă să pună în continuu noi seminţe. Aceste seminţe vor deveni plante, unde atâţia si atâţia vor veni să se adăpostească. Bogăţiile si perlele preţioase ale Operei sunt săracii, atât de dragi lui Isus. Săracii sunt adevăraţii nostri stapâni, în ei noi iubim si servim pe Domnul Isus. Atâta credinţă, atâta încredere, totală fidelitate lui Dumnezeu Tatăl. Aici e Dumnezeu cel ce face totul. Aceasta e opera sa, iar operele lui Dumnezeu le face Dânsul. Să încercăm a fi precum instrumentele în mâna Providenţei divine. Ce noroc! Cum trebuie să-i mulţumim Domnului care a vrut să ne aleagă pe noi pentru această operă. Să cooperam şi înainte !

Distinctivul Slujitorilor Săraci  Vă recomand caritatea care trebuie sa fie distinctivul Slujitorilor Săraci. Fără dragoste chiar dacă am face minuni, nu suntem crezuţi : Însă toţi rămân dezarmaţi înaintea adevăratei carităţi a lui Cristos. Predica care se amintește cel mai bine este acea a carităţii, un act de bunătate făcut în silenţiu şi pe ascuns, în favoarea celor ce suferă , nu va fi uitat niciodată de cel care îl primeşte.  Adevărata religie, în cele din urmă, consistă în caritate : “ Frânge pâinea ta cu cel flămând, primeşte în casa ta pe săraci si pelerini, dacă vezi pe cineva gol, îmbracă-l, şi nu dispreţui trupul tău”. Iubiţi fraţi, cât de minunat este să ne amintim de aceste gânduri ale Sfintelor Scripturi ! Priviţi si amintiţi-vă bine : pentru că Opera Slujitorilor Săraci moare dacă nu va ramâne aşa.  Iubiți-vă unul pe celălalt cu o dragoste sinceră și cordială. Departe de noi murmurul sau critica. Dacă am vedea vreun lucru care nu pare la locul lui, să ne compătimim reciproc şi să ne susţinem unul pe celălalt. Cu dragostea, compătimirea, cu spiritul lui Cristos, defectele vor dispărea, căci Domnul însuşi se va însărcina sa le corijeze.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


− 3 = two

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>